Photochemically active initiators and their use in the study of photo-ATRP

Photochemically active initiators and their use in the study of photo-ATRP

Rok:
2020

Celkové hodnotenie

Vedecká práca
Prevedenie (dizajn)
Diskusná interakcia
PoužívateľVedecká prácaDizajnDiskusná interakcia
Príspevok ešte nebol hodnotený
Abstrakt nie je dostupný

Diskusia

K prezentácii mám dve otázky ak môžem. 1. Na slajde 7 sú uvedené výsledky z GPC, tie grafy nie sú popísané, čo je čo? a 2. k čomu konkrétne by mohli byť vami pripravené deriváty použité.

Ďakujem za otázky.
Odpoveď na 1. otázku: GPC výsledky znázorňujú polymerizáciu metylakrylátu za využitia iniciátora 5, pričom počas merania bol zapojený fluorescenčný detektor (zelen...á farba). Týmito výsledkami som chcela poukázať prítomnosť fotoaktívnej časti z príslušného iniciátora v molekule polyméru.
Odpoveď na 2. otázku: Pretože mechanizmus foto-ATRP nie je úplne jasný, nami pripravené deriváty, ktoré majú taktiež využitie vo fotoelektronike by mohli napomáhať pri štúdiu mechanizmu iniciačného stupňa polymerizácii a to na základe ich dobre fotoaktívnych vlastností.

Very nice work dear colleague! Although you used coupling agents to prepare compound 14, the yield was only 14%. Dou you think it is because of low reactivity of starting material 12?

Ďakujem. Ako je vidieť v mojej prezentácii, syntéza NDI derivátov prebiehala horšie alebo vôbec. Môžeme uvažovať, že medziprodukt 12 je málo reaktívny. Nesmieme však zabudnúť, že pri týchto reakciách môže dochádzať ku konkurenčnej reakcii so vzdušnou vlhkosťou respektíve so zvyškami rozpúšťadla, ktoré boli použité v predchádzajúcich reakciách, u nás napríklad MeOH/EtOH. Naše použité rozpúšťadla by mohli taktiež pôsobiť ako nukleofil a tým pádom by dochádzalo ku preesterifikácii kyseliny. Avšak pre zopakovanie experimentu aby sme sa vyhli týmto problémom sme nemali dostatok času.

I have three questions. 1- can you clarify the mechanism of polymerization in the case of initiator 3? 2- slide 8 - Based on the showed data of initiator 4, do you think that the polymerization is controlled? 3- slide 9 - why did you use linear fit for DMF 25% and DMSO 50%?
Thank you

Ďakujem za otázky.
1.Radikálové polymerizácie prebiehajú 3 stupňovým mechanizmom: Iniciácia, propagácia a terminácia. Avšak u našich derivátov ešte nevieme presne určiť iniciačný stupeň. Je to stále predmetom nášho výskumu.
2.Z použitých výsledkov pri polymerizácii za použitia iniciátora 4, nie je dobre vidieť či sa jedná o kontrolovanú polymerizáciu počas celého priebehu vzniku polyméru. Zatiaľ bola uskutočnená polymerizácia, počas ktorej sa odoberali vzorky v skorších časoch od 30 min do 3hod a potom sa odobrala vzorka až po 20 hod. Na upresnenie či sa vážne jedná o kontrolovanú polymerizáciu je potrebné uskutočniť polymerizáciu s časovo širšou škálou odoberaných vzoriek. Ale zatiaľ z našich výsledkov predpokladáme, že pôjde o kontrolovanú polymerizáciu.
3.Lineárnu interpoláciu som použila pretože sa používa pri štúdii kinetiky polymerizácie.