Vplyv geneticky modifikovanej Bt-kukurice na diverzitu pôdnych baktérií.

Vplyv geneticky modifikovanej Bt-kukurice na diverzitu pôdnych baktérií.

Celkové hodnotenie

Vedecká práca
96%
Prevedenie (dizajn)
93%
Diskusná interakcia
90%
PoužívateľVedecká prácaDizajnDiskusná interakcia
Ing Matúš Košinár100%100%100%
Mgr. Alžbeta Brliťová100%100%100%
tomas stolar80%80%60%
Ing. Ondrej TABÁK100%100%100%
Ing. Miroslav Císar100%100%100%
Mgr. Stanislava Fialová100%80%-
Ing. Jakub Porubčan100%100%100%
Štefan Lukáč80%80%-
Ing. Eva Hojerová100%100%100%
Bc. Kristína Ábelová100%100%100%
Andrea Kuchtová100%100%100%
Michaela Piliarova100%100%100%
Jana Balogova100%60%20%
Silvia Jamrichova100%100%100%
Mgr. Dušana Schlosserová80%--
Prezentácia nie je dostupná

Diskusia

Neobávate sa, že Vami použitou metódou dokážete stanoviť len aktivitu kultivovateľných mikroorganizmov, ktoré môžu predstavovať rádovo percento z celkovej mikrobiálnej populácie? PP

Dobry deň,
síce kultivovateľné mikroorganizmy predstavujú rádovo percento z mikrobiálnej populácie, ale objemovo sú najpočetnejšou skupinou. Napríklad rizosféra pšenice obsahuje 10¹² baktérií z čoho 10⁹ je kultivovateľných. Nakoľko ide o poľnohospodársky významnú plodinu, zaujímajú nás z poľnohospodárskeho hľadiska dôležité mikroorganizmy, ktoré sú zapojené do kolobehu C a N a práve tie sú kultivovateľné.
Ďakujem za vašu otázku.