Optimalizácia expresie ľudského rastového faktoru v baničkových kultúrach Escherichie coli

Optimalizácia expresie ľudského rastového faktoru v baničkových kultúrach Escherichie coli

Celkové hodnotenie

Vedecká práca
92%
Prevedenie (dizajn)
60%
Diskusná interakcia
60%
PoužívateľVedecká prácaDizajnDiskusná interakcia
Ing. Monika Kocková PhD.80%20%-
Mgr. RNDr. Lenka Jánošíková PhD.100%60%-
Ing. Eva Mešková80%40%-
Ing. Jan Tkac DrSc.100%80%60%
Mgr. Zdeno Levarski PhD.100%100%-

Diskusia

Dianka, chcem sa spytat, ci ste neuvazovali aj nad produkciou hGH v rastlinach, ci by to nebola vhodnejsia alternativa znizenia ceny vysledneho produktu. Ake kneme E. coli ste porovnavali? Predpokladam, ze ste sa uz zaoberali aj downstream procesmi hormonu, vyzaduju si nejake specialne posttranslacne modifikace?

Chcela by som sa opýtať,v grafe fermentácia v druhej hodine dochádza k poklesu množstva proteínu. Viete vysvetliť ako je to možné? A aký induktor ste používali?

Skoda, ze je prispevok menej prehladny vo forme postra a nie vo forme ppt prezentacie. Chcel by som sa spytat na Vas nazor, ci je mozne produkovat aktivny protein aj pri vyssej koncentracii induktora. Skumali ste tento fenomen?