Dobrý deň ! Chcel by som sa opýtať, či ste testovali antioxidačné vlastnosti in vivo alebo in vitro? Porovnávali ste antioxidačné účinky vami vytvorených antioxidantov s klasicky prírodne dostupnými (provinol, polyfenoly ) ? dakujem
Dobrý deň, Skúmali sa in vitro, a áno porovnávame nami vytvorené antioxidanty s východiskovými teda aj inými, a taktiež polyfenolových typov. A ďalej sa na tom pracuje.
Dobry den, chcel by som sa opytat, sledujete aj AO vlastnosti derivatov polysacharidov ako funkciu stupna derivatizacie jednotlivych PS. Zaujimalo by ma, ci existuje synergicky efekt, pouzitim konvencneho AO (napr. vit. C) a vasich derivatov PS. A na koniec, este jedna drobnost, maju estry k. skoricovej a PS vonu po skorici? Dakujem.
Zdravím, Vás samozrejme, že u derivátov s vyššim stupňom substitúcie je vyššia aj Antioxidačná aktivita a čo sa týka porovnávania, zatiaľ sa porovnávajú východiskové PS s našimi namodifikovanými derivátmi. A čo sa týka vône kyseliny škoricovej je to len triviálny názov (systematicky- trans-3-fenylpropénová) a nemá zápach typický pre škoricu ani farbu.
otázka
Dobrý deň ! Chcel by som sa opýtať, či ste testovali antioxidačné vlastnosti in vivo alebo in vitro? Porovnávali ste antioxidačné účinky vami vytvorených antioxidantov s klasicky prírodne dostupnými (provinol, polyfenoly ) ? dakujem
Re: otázka
Dobrý deň, Skúmali sa in vitro, a áno porovnávame nami vytvorené antioxidanty s východiskovými teda aj inými, a taktiež polyfenolových typov. A ďalej sa na tom pracuje.
Dalsie porovnanie
Dobry den, chcel by som sa opytat, sledujete aj AO vlastnosti derivatov polysacharidov ako funkciu stupna derivatizacie jednotlivych PS. Zaujimalo by ma, ci existuje synergicky efekt, pouzitim konvencneho AO (napr. vit. C) a vasich derivatov PS. A na koniec, este jedna drobnost, maju estry k. skoricovej a PS vonu po skorici? Dakujem.
Re: Dalsie porovnanie
Zdravím, Vás samozrejme, že u derivátov s vyššim stupňom substitúcie je vyššia aj Antioxidačná aktivita a čo sa týka porovnávania, zatiaľ sa porovnávajú východiskové PS s našimi namodifikovanými derivátmi. A čo sa týka vône kyseliny škoricovej je to len triviálny názov (systematicky- trans-3-fenylpropénová) a nemá zápach typický pre škoricu ani farbu.
Graf
Dobry den,
mohli by ste nejako komentovat graf uvedeny vo vasej prezentacii?
Hodnotenia antioxidacnej kapacity
Mohli by ste doplnit referencie pre Vami pouzite hodnotenie antioxidacnej aktivity? Prosim, upresnite vyznam pouzitych skratiek RSA a DS. Dakujem!