Antioxidačné vlastnosti biopolymérov na báze karboxymetylcelulózy, hydroxyetylcelulózy a xylánov

Antioxidačné vlastnosti biopolymérov na báze karboxymetylcelulózy, hydroxyetylcelulózy a xylánov

Celkové hodnotenie

Vedecká práca
66%
Prevedenie (dizajn)
63%
Diskusná interakcia
20%
PoužívateľVedecká prácaDizajnDiskusná interakcia
Ing. Peter Vido80%80%-
Ing. Jozefína Drdáková100%100%-
RNDr. Lukáš Krivosudský PhD.40%40%-
Ing. Michal Pastorek100%80%-
Dr. Michal Májek40%60%-
Ing. Pavol Farkaš PhD.40%40%-
Ing. Zuzana Brnoliaková PhD.60%40%20%
Prezentácia nie je dostupná

Diskusia

Dobrý deň ! Chcel by som sa opýtať, či ste testovali antioxidačné vlastnosti in vivo alebo in vitro? Porovnávali ste antioxidačné účinky vami vytvorených antioxidantov s klasicky prírodne dostupnými (provinol, polyfenoly ) ? dakujem

Dobrý deň, Skúmali sa in vitro, a áno porovnávame nami vytvorené antioxidanty s východiskovými teda aj inými, a taktiež polyfenolových typov. A ďalej sa na tom pracuje.

Dobry den, chcel by som sa opytat, sledujete aj AO vlastnosti derivatov polysacharidov ako funkciu stupna derivatizacie jednotlivych PS. Zaujimalo by ma, ci existuje synergicky efekt, pouzitim konvencneho AO (napr. vit. C) a vasich derivatov PS. A na koniec, este jedna drobnost, maju estry k. skoricovej a PS vonu po skorici? Dakujem.

Zdravím, Vás samozrejme, že u derivátov s vyššim stupňom substitúcie je vyššia aj Antioxidačná aktivita a čo sa týka porovnávania, zatiaľ sa porovnávajú východiskové PS s našimi namodifikovanými derivátmi. A čo sa týka vône kyseliny škoricovej je to len triviálny názov (systematicky- trans-3-fenylpropénová) a nemá zápach typický pre škoricu ani farbu.

Dobry den,
mohli by ste nejako komentovat graf uvedeny vo vasej prezentacii?

Mohli by ste doplnit referencie pre Vami pouzite hodnotenie antioxidacnej aktivity? Prosim, upresnite vyznam pouzitych skratiek RSA a DS. Dakujem!