Závislosť antioxidačnej aktivity medoviny od druhu medu a kmeňa kvasiniek

Závislosť antioxidačnej aktivity medoviny od druhu medu a kmeňa kvasiniek

Celkové hodnotenie

Vedecká práca
71%
Prevedenie (dizajn)
80%
Diskusná interakcia
100%
PoužívateľVedecká prácaDizajnDiskusná interakcia
RNDr. Beáta Pramuková60%80%-
Ing. Eva Mešková60%80%-
RNDr. Lenka Ihnátová PhD.60%60%-
Ing. Zuzana Ciesarová CSc.60%60%-
Ing. Milan Terneni100%100%-
Ing. Jan Tkac DrSc.80%100%100%
RNDr. Erika Šándorová80%80%100%

Diskusia

Chcela by som sa opýtať na zloženie kvetového medu, ktorý ste použili, resp. asi z akých druhov bol vyrobený? Ďakujem.

Čo sa týka zloženia medov, ešte čakám na výsledky. Kvetový med bol pripravený z nektárov kvetov rastúcich na južnom Slovensku.

Ďakujem za odpoveď.

Aké antioxidanty sa nachádzajú v mede a v medovine? Čím sú spôsobené rozdiely v antioxidačnej aktivite medu a medoviny v závislosti od druhu medu?

Dobrý deň! Ďakujem za otázku. Antioxidanty je spoločný názov pre látky, ktoré majú antioxidačnú aktivitu, tzn. že je z tých látok dosť veľa na to, aby sme boli schopný rýchlo identifikovať..... Rózne antioxidačné aktivity medovín sú spôsobené aj práve s rôznym obsahom tých látok.

Dobrý večer. Mne ešte napadla jedna otázočka, či ste robili aj nejaké rozbory medov? Ďakujem.

Dobrý večer aj Vám! Zatiaľ sa nerobili rozbory. Teraz som začala doktorandúru, ešte som to nestíhala. Ale mám to v pláne. Ďakujem za otázočku.

Dobrý večer aj Vám! Zatiaľ sa nerobili rozbory. Teraz som začala doktorandúru, ešte som to nestíhala. Ale mám to v pláne. Ďakujem za otázočku.

Aj ja ďakujem pekne za odpoveď.

Antioxidanty sú veľká skupina rôznorodých látok. Predpokladám však, že existujú údaje o ich výskyte v medu a v medovine, aj v závislosti od druhu medu. Prosím, aby ste uviedli tieto údaje z literárnych zdrojov a vedeckých podkladov - aspoň čiastočne.